PDFДрук

Представники Класичного фахового коледжу долучилися до міжнародного проєкту «Підтримка та супровід партисипативного стратегічного планування відновлення у Конотопській громаді»

26 грудня 2023 р. викладачі Класичного фахового коледжу СумДУ спеціальності 171 Електроніка Марія ШУЛЯК та Наталія ТРИНИТКО і здобувач освіти ІІІ курсу (531 групи) відділення «Комп’ютерних і електронних технологій» Амін ШУЛЯК взяли участь у програмі навчання «DREAM – Цифрова екосистема для підзвітного управління відновленням». Під час зустрічі спікери представили проєктний офіс DREAM, а також Інститут аналітики та адвокації (Institute of Analytics and Advocacy) у межах Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ.

Учасники мали змогу ознайомитися з метою, завданням та структурою системи DREAM. Їм було наочно продемонстровано можливості публічного порталу та роботу з відкритими даними щодо проєктів у системі. Наголошено, що ця платформа дозволяє визначати потреби відновлення і розвитку міста та громади й відповідно до цього створювати банк проєктів, презентувати їх, комунікувати з громадою, давати оцінку попереднього досвіду, спроможності, моніторити власне процес реалізації.

Важливо зазначити, що особливістю системи DREAM є електронний кабінет користувача, який може бути доступний лише для представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, проте всі громадські організації або активні мешканці можуть скористатися комплексним аналітичним інструментом для дослідження даних екосистеми DREAM у режимі реального часу. Портал https://dream.gov.ua/ua доступний для всіх відвідувачів, що дає можливість відслідковувати окремі показники ефективності, щоденні звіти за секторами, громадами, фінансовими програмами тощо.

Коледжани під час навчання отримали корисний досвід роботи з проєктами та переконалися, що DREAM передбачає прозору, антикорупційну, екологічнозберігаючу, конкурентоспроможну систему відновлення громад України.

Пам’ятаймо, що розвиток та відбудова України – відповідальність кожного з нас!