PDFДрук

Плекаємо обдарованість: Класичний фаховий коледж долучився до обласної онлайн-наради щодо підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді

12 січня 2024 р. представники Класичного фахового коледжу СумДУ, зокрема заступник директора з виховної роботи Юлія БІБІК, долучилися до обласної онлайн-наради з питань підтримки обдарованих дітей та учнівської молоді та створення умов для розвитку їх здібностей і обдарувань. Засідання проходило в межах виконання Програми «Молода генерація Сумщини на 2023–2027 роки».

Під час зустрічі були обговорені такі важливі питання: цифрові, технічні здібності й практичні навички здобувачів освіти, участь у конкурсах і охоплення позашкільною освітньою діяльністю, соціально-комунікативні здібності обдарованих здобувачів освіти.

Головною тезою онлайн-наради було твердження про те, що важливо не тільки своєчасно виявити обдаровану особистість, а й створити сприятливе освітнє середовище для її розвитку, забезпечити психолого-педагогічний супровід, реагувати на запити обдарованої молоді, інтереси, допомогти розкрити її здібності та не допустити освітні втрати. Такі здобувачі освіти – майбутня інтелектуальна еліта держави.

Кожна дитина неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами і можливостями, а завдання сучасної освіти – виявити, підтримати, розвинути та не загубити обдарованість.