PDFДрук

Спільний крок до втілення мрій: у Класичному фаховому коледжі підписано меморандуми про співпрацю з благодійною організацією «Благодійний фонд «Омріяна Країна»

На цьому тижні Класичний фаховий коледж Сумського державного університету та Громадська організація «Молодіжна організація студентів «Новий час» підписали важливі документи – меморандуми про співпрацю з благодійною організацією «Благодійний фонд «Омріяна Країна». Меморандум – основа для розроблення подальших заходів, спрямованих на розвиток взаємодії і співпраці.

Благодійна організація «Благодійний фонд «Омріяна Країна» об’єднала волонтерів, лідерів проєктів та всіх небайдужих людей з метою зміни країни на краще. Ключові напрямки діяльності: гуманітарна та психологічна допомога постраждалому населенню, допомога ЗСУ, просвітницька робота.

Підписання меморандуму відбулося у стінах Класичного фахового коледжу за участі т. в. о. директора фонду Олексія ТОЛКАЧОВА, директора освітнього закладу Тетяни ГРЕБЕНИК та президента ГО «МОС «Новий час» Тетяни ШУЛЬГИ. Документ передбачає співпрацю Сторін у проведенні спільних заходів, реалізації програм та проєктів у сфері соціальної допомоги населенню України, а саме вразливим категоріям осіб, які проживають на території м. Конотоп (неповнолітні діти, сироти, особи похилого віку, особи з інвалідністю, діти з інвалідністю, малозабезпечені сім’ї, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи), та іншим категоріям громадян, які потребують соціальної допомоги. Окрім цього, задля досягнення мети меморандуму окреслено такі напрямки партнерської роботи:

• гуманітарна підтримка вразливої категорії населення міста Конотопа – дітей та підлітків, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, малозабезпечених сімей, учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян, які потребують соціальної допомоги;

• здійснення спільних проєктів для покращення умов життя сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, особами похилого віку, особами з інвалідністю, дітьми з інвалідністю, учасниками бойових дій, внутрішньо переміщеними особами;

• організація спільних просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності громадян щодо соціального захисту, шляхом проведення конференцій, семінарів, тренінгів, круглих столів, зустрічей, пресконференцій, форумів, зборів тощо.

Тетяна ГРЕБЕНИК, директор коледжу, зазначила під час підписання меморандуму: «Сьогодні ми всі маємо одну мету – перемога України. І так важливо, що на цьому шляху ми об’єднуємося, співпрацюємо, спільно відповідаємо на виклики та допомагаємо один одному. Нам дуже приємно стати партнерами з благодійною організацією «Благодійний фонд «Омріяна Країна». Разом ми можемо багато зробити для майбутнього нашої держави».

До речі, т. в. о. директора фонду Олексій ТОЛКАЧОВ уже вдруге відвідує коледж. Так, 2016 р. в межах Всеукраїнського туру «Революція світогляду» він презентував свою книгу «Омріяна Україна». У цьому виданні він описує Україну, якою він мріє її бачити, змальовує трансформації, які повинні відбутися, а також охоплює тему глобальної місії нашої держави в майбутньому. «Розбудова Омріяної України – країни любові й гармонії – розпочнеться не з реформ економіки чи державного апарату. Зміни мають розпочатися в серцях і головах людей», – пише громадський діяч міжнародного рівня, філософ-футуролог, письменник. І сьогодні пан Олексій теж передав Класичному фаховому коледжу ще 100 примірників книги. Тож запрошуємо всіх охочих познайомитися з думками автора щодо ідеї єднання українців.

Вдячні нашим гостям і партнерам за співробітництво! Працюємо спільно заради перемоги та нового майбутнього України!