PDFДрук

Вивчаємо інновації разом: у коледжі провели цікавий вебінар щодо створення чат-ботів у телеграм

26 січня 2024 р. Лідія БОЙКО, викладач відділення комп’ютерних і електронних технологій Класичного коледжу СумДУ, на онлайн-платформі Meet провела для здобувачів освіти, майбутніх абітурієнтів та всіх охочих ознайомитися з інноваціями в навчанні та поглибити свої знання цікавий і корисний захід – вебінар «Створення чат-ботів у телеграм та огляд їхніх можливостей», організований відділом підготовки до вступу та профорієнтаційної роботи.

Під час зустрічі фахівець зробила короткий огляд історії та еволюції чат-ботів. Присутні також:

• ознайомилися із сучасними трендами у світі чат-ботів, основними інструментами для їхнього створення; зі сценарієм повідомлень і створенням мультиканального віджету підписки на сайті для вибору зручного каналу зв’язку;

• дізналися про переваги використання чат-ботів у різних сферах життя, зокрема в освітньому процесі, основні функції та їх роль у сучасному цифровому середовищі;

• навчилися використовувати конструктор чат-ботів SendPulse для створення автоматизованих ланцюжків повідомлень для телеграм на одній платформі;

• отримали практичні кейси щодо способів розробки та налаштування чат-ботів.

Лідія Костянтинівна зазначила, що використання чат-ботів нагадує листування з людиною, з тією лише різницею, що так званий віртуальний «співрозмовник» розуміє тільки певний набір команд, у відповідь на які й реагує.

Вебінар зібрав багато зацікавлених слухачів, які активно взаємодіяли, ставили питання, наводили приклади з власного досвіду.

Переконані, такі зустрічі є важливим кроком у вивченні сучасних технологій та програмування і надихають на дослідження нового.

Дякуємо всім за участь та активність! Запрошуємо приєднуватися до майбутніх цікавих заходів та ініціатив коледжу надалі.