PDFДрук

Вчилися розбудовувати молодіжну політику та співпрацювати з органами влади

Студенти Класичного коледжу СумДУ взяли участь у дводенному молодіжному форумі "Про молодь" Побач, спробуй та скажи своє слово!" в м.Суми.

До уваги учасників форуму були представлені теми, які є надзвичайно важливими та корисними для реалізації та особистісного розвитку молодих людей Сумської області. Креативні спікери та активні модератори дали можливість всім учасникам активно попрацювати, поспілкуватись, обмінятись досвідом.

Програма першого дня форуму була цікава, насичена, багатогранна та містила наступні локації: "Молодіжна рада як форма участі молоді", "Участь - як основне право для захисту своїх прав та прав інших", "Коло емоцій", "Можливості для молодих людей від органів місцевої влади", "Як стати волонтером/волонтеркою Європейського корпусу Солідарності", "Як створити власну громадську організацію та створювати можливості для себе та інших у громаді", де кожен учасник обрав цікаві саме для нього теми і мав можливість отримати необхідну інформацію щодо того, як свої ідеї й бажання реалізовувати на практиці, що для цього потрібно, як залучати кошти, громади, органи місцевого самоврядування.

На другий день учасників очікувала майстерка у форматі "Open Space", під час якої учасники мали можливість висунути свою тему або потреби молодих людей своєї громади і знайти рішення у колі однодумців.

Як підсумок даного заходу - приємні враження, незабутні емоції та хороший запал на роботу в реалізації молодіжної політики в громадах Сумщини. Напрацьовані за результатами роботи форуму ідеї ввійдуть в основу Цільової обласної програми з реалізації державної молодіжної політики в Сумській області.

Щиро вдячні організаторам форуму за розвиток молодіжної політики та лідерства у громадах й підвищення рівня громадянської активності серед молодих людей, які і є саме тими рушіями позитивних змін та перетворень.

Ініціатива Форум "Про молодь" реалізується громадською організацією "Центр Євроініціатив" у партнерстві з МЦ "Романтика" та ВІ «Активна Громада» від ВГО «Інститут «Республіка» у межах проєкту "Peace Fellowship" за підтримки Німецької національної агенції програми Еразмус + Європейського Союзу. Мета заходу – надати платформу для обміну досвідом та створення нових партнерських зв’язків між молоддю Сумщини, максимально врахувати позиції молоді регіону при розробці та реалізації регіональної молодіжної політики, налагодження конструктивної взаємодії між органами державної влади, молодіжними громадськими організаціями та органами самоврядування закладів освіти.