PDFДрук

Наукова робота в коледжі триває: чергове засідання гуртка «Перспективний залізничник»

30 січня 2024 р. у Класичному фаховому коледжі СумДУ відбулося чергове засідання наукового гуртка «Перспективний залізничник», активними учасниками якого є здобувачі освіти спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій»).

Цього разу темою зустрічі було обговорення механізації в сучасному будівництві залізниць. Під час засідання було наголошено, що механізація будівельних процесів значно підвищує продуктивність праці, полегшує її, зменшує строки виконання, а також сприяє підвищенню якості будівельної продукції. Викладачі відділення транспортного будівництва Тетяна СИКАЛ та Наталія ПАВЛЕНКО підкреслили, що слід розрізняти такі поняття, як часткова та комплексна механізація, автоматизація і роботизація.

Найбільш цікавим для гуртківців було ознайомлення із сучасними машинами для будівництва та ремонту колії, їхніми класифікаціями, конструкціями, основними функціями та принципами роботи. Вони дізналися, як обрати найбільш ефективну техніку або комплект машин та використовувати раціональні технології за участю цих машин і механізмів.

Важливо, що здобувачі освіти дискутували, ставили питання, висловлювали власні погляди та позиції, ділилися цікавою інформацією, наводили приклади та пропонували власні креативні ідеї щодо перспектив розвитку залізничного будівництва.

Діяльність наукового гуртка «Перспективний залізничник» є актуальною та важливою, адже такі засідання розвивають творчі здібності та науково-дослідні вміння студентів, сприяють їхній впевненості в обраній професії, виховують самостійність, розвивають навички ораторського мистецтва.

Бажаємо майбутнім фахівцям залізничного транспорту нових відкриттів і натхненної роботи! Запрошуємо всіх охочих до нашої роботи та подальших зустрічей.