PDFДрук

Щоб Політех став рідним домом…

30 березня в Політехнічному технікумі КІСумДУ відбувся запланований День відкритих дверей. Про ретельну підготовку до заходу свідчили виставкові стенди відділень, розташовані біля входу до актової зали, і навіть… робот, який не залишив нікого байдужим.

Подвійну урочистість відчували абітурієнти, які вже закінчили шестимісячні підготовчі курси. Адже директор технікуму Тетяна Вікторівна Гребеник, завідувачі відділень Рябик А. В., Кутна В. Ф., Колесников Г. Г. та Салій Ю. М. на сцені вручали їм сертифікати про отримання додаткових балів під час вступу. У своєму виступі директор відзначила, що для батьків випускників як дев’ятих, так і одинадцятих класів питання отримання освіти повинно бути пріоритетним. Тетяна Вікторівна наголосила на широкому спектрі перспектив, які відкриває навчання в Політеху. Не варто також «боятися» технічних спеціальностей, які на сьогоднішній час повертають свою престижність. У виступі директора головним лейтмотивом була думка про те, що Політех – це гарна сходинка до успішного життя попри нестабільність нашого сьогодення. Хвилюючий момент – фото випускників курсів з директором на згадку.

Відповідальний секретар приймальної комісії Політехнічного технікуму Бандурка Людмила Вікторівна познайомила присутніх з правилами прийому на 2014 рік. Зокрема, прийом документів розпочнеться 1 липня і закінчиться 19 липня для випускників дев’ятих класів, а от для випускників одинадцятих класів він буде тривати до 31 липня. Не можна не відзначити «цікавих» пропозицій для одинадцятикласників. Нагадаємо, що вони цього року матимуть право подавати документи до п’яти ВНЗ на три спеціальності. От тільки до інститутів та університетів треба набрати за результатами ЗНО 140 балів з профільного предмету, а сертифікатів подати три. Під час вступу до технікуму випускники подають лише два сертифікати, і кількість балів повинна бути не менша 124. Суттєва різниця, що й казати! Гадаємо, що присутні одинадцятикласники скористаються своїм шансом. Бандурка Л. В. також зазначила, що 80% місць є бюджетними, а студенти отримують стипендію близько 550 грн.

Специфіку навчання в технікумі розкрив заступник директора з навчальної роботи Рязанцев В. В. Він розповів про терміни навчання за кожною спеціальністю та про регламент роботи закладу: пари замість уроків, лекційно-семінарська система, починаючи з другого курсу, заняття з фізкультури тощо.

Запорукою формування в навчальному закладі не просто студента, який опанує певну суму знань, а ще й особистості з широким колом інтересів та духовних запитів, є залучення до громадської роботи, заняття в студентських об’єднаннях, гуртках за інтересами, спортивних секціях. На цьому наголосила в своєму виступі заступник директор з виховної роботи Швидка А. І., яка також розповіла про систему пільг, якими користуються студенти відповідних пільгових категорій. А своїм гуртожитком Політех по праву може пишатися: в позаурочний час з іногородніми студентами працюють вихователь, психолог, соціальний педагог.

Віце-президент Молодіжної організації студентів «Новий час» Волосюк Т. В. розповіла про секрети студентського позаурочного життя. Тільки від самих студентів залежить, чи не стане воно сірим та одноманітним. Лідер Молодіжної організації зазначила, що в Політеху існує студентська профспілка, функціонують клуби за інтересами, заклад співпрацює з благодійним фондом «Відень» у межах акції «У колі друзів».

Велика увага в закладі приділяється оздоровленню студентів у містах Гурзуф, Судак, Солнечногорськ. Присутні зрозуміли, що Політех – це ціла республіка небайдужих, активних, креативно мислячих студентів. Адже ними започатковано ряд проектів, які надалі набули загальноміського (і не тільки!) масштабу. А благодійна акція «Пасхальне диво», екологічний проект «Зелена хвиля» є давновідомими та очікуваними щороку. Фестиваль патріотичної пісні «Від серця до серця», який цього року відбудеться вже в дванадцятий раз, набув міжнародного формату, а започаткований був у Політеху! Міського формату поступово набув і вперше проведений у стінах нашого закладу «День вишиваної сорочки». А яка ж то молодіжна організація без газети? «ПоліТех» – це газета, яка розкриває бурхливий плин студентського життя.

Затамувавши подих, присутні слухали пісні та споглядали запальні танцювальні номери, які виконували, до речі, студенти, що навчаються на технічних спеціальностях.

Саме так – докладаючи неабияких зусиль до навчання, шукаючи себе у вирі бурхливого студентського життя, працюючи, відпочиваючи, співаючи, танцюючи – може сформуватись сучасна успішна людина – високопрофесійний фахівець, лідер і гармонійно розвинена особистість.

Шановні випускники дев’ятих та одинадцятих класів! Ви бачите себе в житті саме такими – успішними, небайдужими, креативними? Тоді знову перечитайте статтю й замисліться: можливо, навчання в Політеху – це саме ваш шлях, зрештою, ваша доля…