PDFДрук

Відлуння Великої Вітчизняної…

Говорять, що війна не закінчена, доки не похований останній її солдат…  Велика Вітчизняна війна ще й досі нагадує нам про себе, відлунюючи в наших серцях болем і смутком…

11 травня 2014р. у с. Таранське Конотопського району на Меморіалі Слави відбулося урочисте поховання 5-ти воїнів Червоної Армії, які загинули, захищаючи Конотопщину від фашистських загарбників  на початку вересня 1941р. під час оборонних боїв на р.Сейм.

Їхні останки було знайдено у січні та березні цього року на північній околиці с. Таранське, на пустирі поблизу дачних ділянок (на ділянці оборони 4-го батальйону 5 ПДБр у вересні 1941-го) під час проведення пошукової експедиції Конотопською міською громадською організацією «Останній рубіж» (керівник – викладач ПТ КІ СумДУ - Олександр Євтушенко).

У церемонії поховання загиблих червоноармійців взяли участь мешканці Конотопу та Конотопського району: сивочолі ветерани, сучасна молодь – студенти ПТ КІ СумДУ, депутати Конотопської міської та районної рад, представники громадських організацій та місцевих ЗМІ, військові, пошуковці з м.Шостка.

Цього дня ще для 5-ти воїнів Червоної Армії Велика Вітчизняна війна, нарешті, закінчилася… Невідомі герої знайшли спочинок у землі, яку вони захищали до останнього пострілу, до останнього подиху… Почесна вахта, залпи салюту, квіти від вдячних нащадків, слова вдячності за чисте небо над головою й схилені голови перед величчю Подвигу… Все, як і має бути, за вічним законом людської ПАМ’ЯТІ…