PDFДрук

70-й річниця визволення України

28 жовтня вся Україна відзначає річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Тяжкий шлях боротьби з ворогом тривав з 1942 по 1944 рік. 70 років тому останній фашист покинув землю нашої Батьківщини. Але до цього дня потрібно було пройти кілометри шляху, спочатку відступаючи, залишаючи фашистові наші міста та села, але потім, з новими силами, кинутися на ворога знову і гнати його до кордону не зупиняючись.

Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що понівечила й розтоптала мільйони людських доль. 70-й річниці визволення України був присвячений урок пам’яті, проведений у читальній залі бібліотеки. Що таке війна, знає, напевно, кожен. Про неї пишуть книги, знімають фільми. Але всі страхіття воєнних років уявляєш яскравіше, коли слухаєш учасників тих далеких подій, ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Своїми спогадами про воєнні роки поділився із присутніми Почесний ветеран України, партизан Кіровського загону Чернігівського партизанського з’єднання О. Ф. Федорова, голова Комітету по захисту правди про Велику Вітчизняну війну Конотопської міської ради ветеранів полковник Кабанов М. В. Затамувавши подих, слухали присутні розповідь ветерана. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя в боях за визволення Вітчизни.