PDFДрук

Вечорниці – це вже традиція

Тиждень відділення залізниць та автошляхів триває. І вечорниці, проведені 18 листопада викладачем Чернушенко В. М. зі студентами 121 та 122 груп, без перебільшення стали його родзинкою. На заході були присутні класні керівники груп Сикал С. А. та Громик Т. П.

Вже більше ніж 15 років викладач Чернушенко В. М. у рамках тижня відділення проводить вечорниці, аби студенти змогли поринути в призабутий, але такий цікавий та неповторний світ українських традицій.

Зала, де проходив захід, була прикрашена рушниками, вишивками, принесеними учасниками свята. Був тут рубель і качалка, прач і ковганка, глечики і макітра. Студенти із захопленням розповідали про традиції, яких і нині дотримуються в сім’ях.

Здавалося б, сучасну молодь, занурену в безмежний світ комп’ютерних ігор, важко здивувати іграми батьків. Але ж ні! У «струмочок», «зіпсований телефон» грали залюбки. Адже це живе спілкування, де кожен розкривається як особистість. «Наживо» відгадувати загадки, інсценувати казку, співати колискові студентам теж дуже сподобалось. А як парубки та дівчата колись співали на вечорницях? Та хіба ж сучасні їм поступаються? Ні! Вони самі ж у цьому переконались, затягнувши «Несе Галя воду», «Ой, на горі та й женці жнуть».