PDFДрук

Таємниці видавничої справи

7 грудня 2014 року в Політехнічному технікумі КІ СумДУ відбулось чергове заняття Школи журналістики. Провідною темою уроку було розкриття таємниць видавничої справи.

Головний редактор газети «ПоліТех» Тетяна Вікторівна Волосюк поділилась з учасниками школи журналістики своїм досвідом роботи в цій галузі. Вона розповіла всю історію існування газети, від моменту її створення до сучасного вигляду. Разом з журналістами були обговорені всі робочі моменти, які стосуються підготовки кожного випуску. Це і написання статей, і кропітка робота коректора, і пошук коштів на друк примірників.

Тетяна Вікторівна зазначила, що існує газета лише завдяки самовідданій роботі всіх, хто так важко працює над її створенням. Тому «ПоліТех» є справжньою гордістю нашого навчального закладу. Для прикладу були представлені всі примірники газети, а їх уже чимало.

Важливою частиною бесіди було питання верстки, тобто як розміщується текстовий та ілюстративний матеріал на сторінках друкованого або електронного видання. І тут на поміч юним журналістам прийшла Третякова Олена Володимирівна, яка є верстальником газети «ПоліТех». Вона розповіла про основні моменти, які слід знати журналісту. Лекція була настільки цікавою, що навіть ті учасники, які й не думали занурюватись в ази верстки, уважно слухали розповідь Олени. Основні правила були підкріпленні ілюстративним матеріалом, який був виведений на екран проектора.

Цікаво! Інформативно! Корисно! Ось такий висновок зробили для себе учасники Школи журналістики після проведеного заняття.