PDFДрук

Тиждень психології

23 квітня в Україні святкується День практичних психологів. Саме цьому святу був приурочений Тиждень психології, що тривав у нашому закладі з 20.04 по 24.04.

Протягом тижня практичний психолог ПТКІСумДУ Бібік Юлія Володимирівна провела різноманітні заходи для всіх учасників навчально-виховного процесу. У бібліотеці закладу була організована виставка психологічної літератури: «Психологія конфлікту», «Пізнай себе», «Спілкування – шлях до порозуміння»

Всі викладачі, студенти, батьки студентів мали можливість ознайомитися з інформаційним стендом «Хто такий психолог? Міфи про психологів!», а також відвідати консультації психолога. Для викладачів були підготовлені матеріали щодо застосування у навчальному процесі здоров’зберігаючих технологій: релаксаційні настрої на уроках.

Також у закладі пройшли психологічні акції «Чарівна скринька» , «У світі доброти повинно бути більше» та «Корисні психоформули для педагогів». «Чарівна скринька»  надала психологічні послання студентам, викладачам та іншим працівникам закладу. Хтось замислився над своїм повідомленням, хтось посміхнусь, але, ми сподіваємося, ніхто не залишився байдужим. Акція «У світі доброти повинно бути більше!» згуртувала студентів, викладачів навколо питання «Як зробити світ добрішим?». Ми отримали безліч порад  щодо цього: поради, висловлювання, «крики душі» були різноманітні, і глобальні і ситуативні, і гуманістичні і радикальні,але всі вони мають право на існування!!!). «Корисні психоформули для педагогів» дозволили нашим викладачам розслабитися і посміхнутися, отримуючи корисну пораду щодо способів подолання стресу.

Тиждень психології включав також проведення: соціологічного опитування в групах «Найкращий викладач  року» та виховних годин у групах «Дружба поняття цілодобове». На старостаті практичний психолог  презентував діяльність психологічної  служби.

Студенти, що проживають в гуртожитку № 3 прийняли участь у занятті з елементами тренінгу «Загасити полум’я суперечки!». Заняття пройшло цікаво та весело. Студенти гуртожитку вже чекають на наступну зустріч з психологом.

23 квітня практичний психолог відвідала IV Обласний форум практичних психологів у м. Суми та прийняла участь у обговоренні теми: «Психологічна служба системи освіти України  в умовах суспільного зламу сьогодення».

Щиро дякуємо всім , хто прийняв участь у організації  та проведенні запланованих заходів! Особливу подяку висловлюємо класному керівнику та студентам чергової групи за допомогу у проведенні акцій (Гуц Н. М. та студентам 3 групи), працівникам бібліотеки за створення виставки літератури; класним керівникам, що провели тематичні виховні години в своїх групах; старостам груп за проведення соціологічного опитування «Найкращий викладач року»; студентам 6 групи за участь у виховній годині, що провела практичний психолог; студентам, що проживають в гуртожитку №3 за участь у занятті з елементами тренінгу; адміністрації закладу за організацію поїздки у м.С уми для участі у Форумі практичних психологів та всім іншим учасникам навчально-виховного процесу за зацікавленість та небайдужість!!!

Нагадуємо – практичний психолог ПТКІСумДУ працює з понеділка по п’ятницю з 8.00. до 17.00 у кабінеті 105!!!