PDFДрук

Відкриття музейної кімнати «Конотоп. Дорогами 1941 -1943 р.р.»

10 вересня в кабінеті історичного краєзнавства Політехнічного технікуму КІСумДУ була урочисто відкрита музейна кімната «Дорогами 1941-1943 р.р.», експозиція котрої присвячена подіям Другої Світової війни на теренах Конотопщини.

Даний проект реалізований завдяки фінансової підтримки наших австрійських партнерів із м. Грац і друзів-однодумців із благодійного фонду «Відень», а саме: члена правління страхової компанії Grawe Ukraine Бернда Річарда Шерака, представників партнерської організації Welthaus» - Цванцгер Сигрун та Агнес Тругер, директора благодійного фонду «Відень» - Світлани Шут.

З привітальним словом до учасників зустрічі звернулися директор ПТ КІ СумДУ Тетяна Гребеник і директор КІ СумДУ Віталій Бібик. Від імені гостей слово мали Світлана Шут  і Агнес Тругер, яка разом з Тетяною Гребеник перерізала символічну стрічку, відкривши музейну кімнату. Після чого і почесні гості, і всі присутні мали змогу ознайомитися з експозицією музейної кімнати, поділитися своїми враженнями у «Книзі відгуків».

Презентація даного проекту для представників освітянських і культурних закладів міста, громадських організацій відбудеться 17 вересня о 15:00.

Більш детально про захід читайте у рубриці "Погляд зі сторони"