PDFДрук

Психолого-педагогічний консиліум «Адаптація студентів І курсу до навчання у технікумі»

22 жовтня 2015 року у Політехнічному технікумі КІСумДУ відбувся психолого-педагогічний консиліум педагогічних працівників, що працюють зі студентами І курсу. Учасники консиліуму обговорили соціально-психологічні особливості студентських колективів І курсу, проблемні сфери адаптації першокурсників, намітили шляхи оптимізації навчально-виховної роботи з даною категорією студентів.

Практичний психолог закладу ознайомив присутніх з результатами психологічного вивчення першокурсників, надав рекомендації класним керівникам та викладачам І курсу щодо подальшого супроводу адаптації першокурсників. Класні керівники І курсу ознайомили присутніх з загальними характеристиками груп та труднощами, які виникають у студентів на шляху адаптації до навчання в технікумі. Викладачі жваво, зацікавлено та конструктивно обговорювали проблемні питання адаптації першокурсників.

Більшість учасників заходу оцінили важливість, корисність та необхідність проведення такої нової форми взаємодії педагогів закладу, об’єднаних для психолого-педагогічного супроводу студентів. Сподіваємось, що проведення психолого-педагогічних консиліумів з різних питань навчання та виховання стане доброю традицією у Політесі!