PDFДрук

Рок – гурт «Новий день» став новим днем і новою епохою у житті Політеху

Цього року Політехнічний технікум змінив свою назву на Класичний фаховий коледж СумДУ, але за старою звичкою ми й досі з теплотою називаємо його «Політех»… Бо з цією назвою у студентів пов’язано чимало спогадів! І один з них - про появу на світ рок-гурту «Новий день».

Саме в технікумі зустрілися, познайомилися та потоваришували юнаки, яких об’єднала любов до музики. Цілодобові репетиції, творчі дискусії й один на всіх дух необмеженої свободи в думках, мріях та планах. А мріялося про одне: стати популярними серед молоді, досягнути високого рівня у рок-музиці…

Увесь цей час до основного складу гурту входили студенти технікуму: Сергій Шмаков (521) – барабани; Євгеній Часник (521) – бас-гітара; Євгеній Штранін (221) - вокал, гітара;  Нікіта Голуб (721) – соло, гітара; Дмитро Бабко – клавіші. Їхнім старшим другом та наставником став Ігор Коломійченко - звукорежисер гурту, який і об’єднав хлопців-музикантів.

За роки існування гурт зіграв близько 100 концертів по всій території України. У скарбничці «Нового дня» - нагороди за зайняті перші місця у різноманітних міських, обласних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях. Учнівська молодь міста завжди радо, гучними оплесками вітає зірок рок-гурту під час концертів, бо знає, що «Новий день» – це якісна музика, неймовірні емоції та вибуховий настрій. Саме гурт "Новий день" став організатором проведення в м. Конотоп та за його межами безлічі благодійних рок-фестивалів та акцій. В арсеналі гурту - більше 20 власних треків. Навесні 2019 року гурт випустив міні-альбом під назвою "Рожеві окуляри", до якого увійшло 5 пісень. Одразу після виходу альбому було відзнято кліп на пісню "Ти одна". Офіційний ютуб канал гурту -https://www.youtube.com/channel/UCv9MWg-IMfAqLlj2UZdsy_A

Спільнота на Фейсбук - https://www.facebook.com/newdaykonotop/

Найбільш масштабні концерти:

4 вересня 2016 року - взяли участь у Всеукраїнському рок-фестивалі «Важка ділянка 8 – говори українською», що проводився у м. Конотоп на центральній площі.

27 листопада 2016 року - зіграли разом із гуртом «Авіатор» в міському Палаці культури. Під час концерту був відзнятий відеокліп, який набрав більше двох тисяч переглядів на каналі youtube.

8 лютого 2016 року - організовували зустріч з шанувальниками у читальній залі ПТ КІ СумДУ, де зіграли декілька власних пісень та поспілкувались з фанами, відповіли на запитання та розказали про плани на майбунтє. Також колектив  підготував для слухачів новий кавер на пісню гурту Linkin Park – Numb.

14 лютого 2017 року - взяли учать у концерті, присвяченому Дню закоханих в ПТ КІ СумДУ.

1 березня 2017 року - учасники об’єднання за інтересами  «Вокально-інструментальна гра» влаштували сольний концерт у м.Білопілля.

8  червня 2017 року - виступили разом з переможцями українського відбору Євробачення-2017, гуртом О. Торвальд, у м. Переяслав-Хмельницький на Всеукраїнському рок-фестивалі «РОК БУЛАВА 2017»

15 лютого 2018 року - сольний концерт у м. Шостка, к/з Хіміко-технологічного коледжу СумДУ

21 червня 2018 року - сольний концерт до дня молоді в м. Конотоп, центральна сцена.

1 липня 2018 року - участь у БатуринФесті «Шабля», м.Батурин.

 20 серпня 2018року - участь у  концерті в Батурині разом з Русланою Лижичко, «Кozak_system», «Тартак» та іншими виконавцями на честь Дня незалежності України!

 21 серпня - виступ рок-гурту "Новий день" в м. Кролевець до Дня Незалежності України!

 16 вересня 2018 року - участь у Всеукраїнському фестивалі «Олевська республіка», м. Олевськ  Житомирської області (хедлайнер - Олег Скрипка).

 17 лютого 2019 року - у стінах Конотопського Політеху за підтримки народного депутата України Ігоря Молотка відбувся благодійний рок-концерт за участі популярних молодіжних гуртів: «Новий день», «Стрелок і Ко» та «Моноліт». Захід мав на меті підтримку важкохворого студента 4 курсу ПТКІСумДУ Костянтина Дяченка. Організатори заходу – гурт «Новий день».

 17 Червня 2019 року - участь у другому щорічному Всеукраїнському фестивалі БатуринФест «Шабля».

 29 червня 2019 року - виступили на центральній площі міста в рамках відзначення фестивалю "Конотопська битва", м. Конотоп.

 

…Швидко промайнули роки навчання.  Хлопці-музиканти  вже «полетіли» у доросле життя підкорювати інші вершини. Та, не зважаючи на це, гурт «Новий день» продовжує  залишатися візитівкою  Політеху.