PDFДрук

Стартував навчальний рік для фахових молодших бакалаврів

14 вересня у стінах Класичного фахового коледжу вітали студентів-першокурсників, які вступили до закладу освіти на рівні фахової передвищої освіти.

Зі словами привітання до студентської молоді звернулася директор КФК СумДУ Тетяна Гребеник. Вона побажала новачкам успіхів у навчанні та реалізації творчих здібностей. А також запевнила, що педагогічний колектив коледжу докладе максимум зусиль до того, аби, не зважаючи на труднощі, пов’язані з карантинними обмеженнями в державі, рівень знань випускників відповідав стандартам у межах рівня фахової передвищої освіти та відповідних спеціальностей.

Варто відзначити, що освітні програми з підготовки фахового молодшого бакалавра – це новація в системі освіти України, тож відповідно і Класичний фаховий коледж робить в цьому напрямку свої перші кроки.

Нагадаємо, що опанування програми за освітньо-професійним ступенем «фаховий молодший бакалавр» дає можливість дипломованому фахівцю виконувати виробничі завдання підвищеної складності та здійснювати обмежені управлінські функції, що потребують застосування положень і методів відповідної науки.

Окремо нагадуємо, що вступити на навчання та здобути фахову передвищу освіту можна на основі базової або повної загальної середньої освіти (після 9-го або 11-го класу) або на основі професійно-технічної освіти (рівня «кваліфікований робітник»), фахової передвищої або вищої освіти.

Здобувши ступінь фахового молодшого бакалавра, випускники за бажанням можуть продовжити навчання на початковому та/або першому рівнях вищої освіти, у тому числі за скороченою програмою підготовки.

Тож, вітаємо першокурсників, та бажаємо успіхів в опануванні обраної професії. Вдалого старту та результативної праці в цьому та наступних навчальних семестрах у Класичному фаховому коледжі СумДУ.