PDFДрук

Студенти дискутували на тему людської гідності

Дискусійний клуб "Погляд", засновниками якого є БФ «Відень» та КФК СумДУ, долучився до відзначення Дня Гідності. Це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проєкт, мета якого – подигати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної гідності у своїх повсякденних діях. Щороку до відзначення Всесвітнього Дня гідності долучається все більше освітян, які запрошують до діалогів, роздумів і вчинків гідності.

Формат зустрічей учасників клубу «Погляд» з даної тематики був різносторонній - від дискусій до перегляду сучасних відеосюжетів. З цікавістю молодь знайомилася з інформацією й захопливо реагувала як на повсякденні питання щодо змісту поняття людської гідності, так і на інші супутні теми, які стосуютьс цінності людської діяльності. Особливо й поглиблено учасники зупинялись на питаннях права, відданості, відповідальності, свободи. Обговорили безліч проблемних питань: як захищати свою гідність, якщо корені приниження тягнуться з дитинства; як не втратити власну свободу; права людини в нашому суспільстві тощо.

У ході обговорення, молодь дійшла висновку, що однією з найважливіших ознак демократичної держави є повага до гідності людини та її прав, визнання людини вищою соціальною цінністю. Поряд з цим, розвиток людини, яка будує своє життя на засадах вищих моральних цінностей, можливий лише за умови поваги до особистості та до її гідності. Існує велика потреба реалізувати в суспільстві шкалу цінностей, на вершині якої знаходилась би людина та її гідність.

#gdignity #gdignityUkraine