PDFДрук

Вшановуючи героїзм: коледжани відвідали Меморіал у Крутах

103 роки минуло відтоді, як відбувся бій під Крутами. Цей нерівний поєдинок, яким було стримано наступ більшовиків, став національним символом стійкості та патріотизму української молоді. Цей бій мав важливе значення у контексті національно-визвольної боротьби за українську державність. Він тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько 500—600 вояків.

У бою під Крутами оборонці української державності виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога на чотири дні. Ця затримка дала змогу українській делегації укласти Берестейський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Вшановуючи пам’ять загиблих під Крутами, викладачі та студенти КФК у складі об’єднання «Пласт. КОНОТОП» відвідали Меморіальний комплекс "Пам’яті героїв Крут" та низько схилили голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за єдину, неподільну, незалежну Україну.

Пам’ятаймо про цю сторінку з історії України і шануймо те, що дісталося нам ціною життя і крові наших співвітчизників у різні роки боротьби за незалежність.