PDFДрук

Інфекціоністка Конотопської лікарні відповіла на запитання студентів щодо коронавірусу та вакцинації

16 квітня на відеозв’язок з учасниками клубів «Погляд» та «Соціальне волонтерство», що діють за співпраці БФ «Відень» та КФК СумДУ, вийшла лікарка-інфекціоністка Конотопської ЦРЛ ім. академіка М.Давидова Ірина Пастушенко. До онлайн-бесіди долучилися також інші бажаючі учасники освітнього процесу.

Медик розповіла молоді про основні симптоми вірусної хвороби Covid-19, першочергові дії в разі зараження. Зокрема, зазначила, що нових штамів коронавірусу в ЦРЛ поки що не ідентифікують, натомість триває процес вакцинації від хвороби. Пані Ірина констатувала, що наразі всі ліжка, відведені для лікування ковідних хворих, у Конотопі зайняті, а тому для того, щоб зупинити масове поширення хвороби, порадила робити щеплення. Студентська молодь активно прагнула отримати відповіді на хвилюючі запитання, серед яких були, зокрема, такі, що стосуються правильного носіння масок, причини весняного піку захворюваності, ймовірності ускладнень після щеплення, обґрунтованості вакцинування людей, які хворіли на ковід і мають антитіла до нього, терміну захисної дії вакцини, тривалості карантину, профілактики хвороби, доцільності вживання вітамінних комплексів та народних засобів у якості профілактики тощо.

Усі учасники відеоконференції отримали вичерпні відповіді медичного фахівця на поставлені запитання. По завершенні зустрічі всі разом подякували лікарці за цікаву розмову та надважливу й напружену роботу, яку їй разом із колегами доводиться виконувати щодня, гучними аплодисментами.

Від імені адміністрації та студентів Класичного фахового коледжу висловлюємо вдячність очільнику Конотопської центральної районної лікарні Василю Згоннику за надану можливість наживо поспілкуватися з медичним фахівцем на актуальну для сьогодення тему.