PDFДрук

Коледжани відзначили День вишиванки


Продемонструвати красу вишитого етнічного одягу та показати шанобливе ставлення до традицій свого народу – саме такою є мета відзначення українцями Дня вишиванки.

День вишиванки є всесвітнім і відзначається кожного року у третій четвер травня – саме в будній день, аби кожен міг одягнути вишиване вбрання на роботу, навчання, в подорож чи на відпочинок.

Цьогоріч святу вишиванки виповнюється 15 років! Його ініціаторкою у 2006 році стала студентка Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк, яка запропонувала університетським друзям обрати один день та одягнути вишиване вбрання. Тоді дівчину підтримали лише декілька студентів та викладачів. Але з кожним роком свято набувало все більшої масштабності не лише в нашій країні, а по всьому світу.

Студентська спільнота та викладачі Класичного фахового коледжу щороку влаштовують свято вишиванки. Цьогоріч його відзначили українськими піснями в стінах закладу та емоційними фотосесіями. Різнобарвний етнічний одяг та радісні щирі посмішки ще більше об’єднали, згуртували та наповнили коледжан життєвою енергією!

Усіх зі святом! Єдності, миру та національної гідності кожному, чиє ім’я - українець!