PDFДрук

Першокурсники переглянули документальну стрічку «Трохи нижче неба»

Показ фільму для студентів І курсу коледжу відбувся 23 січня. Захід присвячений річниці оборони Донецького аеропорту, який тривав 242 дні – з травня 2014-го до 20 січня 2015 року. Саме стільки українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійських бойовиків. 20 січня окупанти підірвали колони, які тримали перекриття аеропорту. У цей день зафіксовано найбільші втрати серед українських захисників під час оборони ДАПу – загинув 51 військовослужбовець Збройних Сил України. Власне, 20 січня 2015 року вважається завершенням героїчної оборони аеропорту. А вже 21 січня 2015 року сили АТО почали вихід з ДАПу через руйнування об’єкта.

Фільм «Трохи нижче неба» – правдива історія про чотирьох “кіборгів”, військових 80-ї бригади Збройних Сил України, які загинули під час боїв за Донецький аеропорт. Про загиблих та про оборону аеропорту розказали їхні родичі та бойові побратими. Матеріали для фільму збирали понад два роки.

Автором та продюсером фільму є Михайло Ухман, режисером виступив наш земляк, журналіст, волонтер Руслан Горовий.

На дев’ятому році війни фільм не втрачає своєї актуальності, а невигадані історії захисників навіки щемітимуть у серці невимовним болем. Пам'ять про загиблих воїнів російсько-української війни по завершенні фільму студенти вшанували хвилиною мовчання. А також долучилися до акції «Умовна гривня» та задонатили кошти на потреби Збройних Сил україни.