PDFДрук

Медико-біологічні основи спортивної підготовки, спортивної медицини та актуальні проблеми допінгу: тема чергової зустрічі наукового гуртка «Спортивний Олімп»

17 листопада 2022 р. відбулося чергове засідання наукового гуртка фізичної культури і спорту «Спортивний Олімп». Темою зустрічі було обрано питання медико-біологічних основ спортивної підготовки, спортивної медицини та актуальні проблеми допінгу.

З доповіддю «Медико-біологічні основи спортивної підготовки» виступили канд. наук з фізичного виховання і спорту, професор Гончаренко В.І. та здобувач освіти І курсу Мухотінов Д. Вони докладно розповіли про специфіку тренерської роботи з різними верствами населення, звернули увагу на здоров’язбереження та медичний контроль фізичного навантаження.

Заслужений тренер України, викладач Радевич О.І. разом із здобувачем освіти ІІ курсу Щербиною Д. презентували доповідь «Спортивна медицина та актуальні проблеми допінгу». Варто наголосити, що Радевич О.І. на основі власного досвіду розповів про проблеми допінгу в дитячому та юнацькому спорті, дозволену фармакологію та шкідливий вплив препаратів на фізичний і психологічний розвиток юних спортсменів. Щербина Д. доповнив виступ дослідженнями та прикладами ВАДА (Всесвітнє антидопінгове товариство) про допінг у спорті вищих досягнень та катастрофічний вплив заборонених препаратів на організм людини та зауважив на необхідності більш ефективної роботи з підтримки боротьби з допінгом.