PDFДрук

Зустріч з адміністрацією. Внутрішня система забезпечення якості освіти

Відбулася чергова зустріч адміністрації коледжу зі здобувачами освіти, у якій взяли участь студенти відділення «Підготовки молодших бакалаврів».

Заступник директора з навчально-методичної роботи ГАЦЕНКО Людмила Григорівна ознайомила майбутніх молодших бакалаврів із внутрішньою системою забезпечення якості освітньої діяльності фахової передвищої та вищої освіти КФК СумДУ (ВСЗЯО), нормативною базою з питань якості освіти, студентоцентрованою структурою ВСЗЯО (рівнями управління), спеціальними органами управління для забезпечення якості.

Здобувачам освіти було цікаво дізнатися про свої широкі можливості впливу на управлінські рішення закладу та важливість участі усіх учасників освітнього процесу в системі забезпечення якості освіти. Кожен студент через участь в опитуваннях та представництво студентського самоврядування у складі Ради із забезпечення якості освітньої діяльності фахової передвищої та вищої освіти КФК СумДУ має можливість удосконалювати освітнє середовище задля отримання якісних освітніх послуг.

У ході зустрічі учасники окремо зупинилися на таких нормативних документах: Положенні про систему забезпечення якості освітньої діяльності фахової передвищої та вищої освіти ВСП КФК СумДУ, Положенні про Раду із забезпечення якості освітньої діяльності, Положенні про опитування щодо якості освіти та Положенні про академічну доброчесність у КФК СумДУ.

Здобувачі освіти погодилися, що участь в опитуваннях, обізнаність у нормативній базі коледжу, розуміння своїх прав та можливостей та системи забезпечення якості освіти в цілому – це завжди актуальні й важливі питання, особливо в мінливих умовах воєнного стану.