PDFДрук

Звичайні речі можуть врятувати життя: здобувачі освіти взяли участь в одноденному тренінгу з домедичної допомоги

02 лютого 2023 р. здобувачі освіти Класичного фахового коледжу СумДУ спеціальностей 015 «Професійна освіта. Будівництво», спеціалізація 015.31 «Професійна освіта. Будівництво та зварювання» (освітньо-професійна програма «Професійна освіта. Будівництво та зварювання») та 017 «Фізична культура і спорт» (освітньо-професійна програма «Фізична культура і спорт») долучилися до теоретико-практичного навчання принципам надання домедичної допомоги, зокрема при кровотечах, опіках, травмах, судомах, при потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи, при втраті свідомості. Також вони ознайомилися з особливостями проведення серцево-легеневої реанімації, транспортування постраждалих при переломах, засвоїли правильні дії при пошкодженнях ока.

Цей важливий захід був проведений на базі КЗ СОР «Конотопський фаховий медичний коледж». Під керівництвом викладачів-тренерів учасники на манекенах змогли відтворити побачений алгоритм дій та практично закріпити навички проведення основних заходів невідкладної допомоги.

Уміння правильно та своєчасно надати першу домедичну допомогу, не розгубитися – це життєво-необхідні компетентності, якими обов’язково мають володіти здобувачі освіти, особливо зазначених спеціальностей, адже такі знання, навички та досвід можуть знадобитися в будь-яку хвилину, зокрема сьогодні – в умовах воєнного часу.

Важливо усвідомлювати, що кожен із нас може стати рятівником чийогось життя!