PDFДрук

Вишиване диво Сумщини: освітньо-етнографічний семінар «Визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі»

18 та 19 травня 2023 р. у Львівському фаховому коледжі транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка» було проведено освітньо-етнографічний семінар «Визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі», присвячений темі «Вишиванка – поема життя».

Валентина ЧЕРНУШЕНКО, викладач української мови та літератури Класичного фахового коледжу СумДУ, взяла участь у роботі заходу, де презентувала повідомлення «Вишиване диво Сумщини. Скарби бабусиної скрині».

У своїй презентації Валентина Михайлівна розповіла про квіткове розмаїття на вишиваних рушниках, божниках, підзорниках, картинах, наволочках. Усі ті скарби із сімейної скрині. Деякі дуже давні, деякі недавні, навіть недошиті. Одні – дуже яскраві, інші скромні. Усе, як і в житті: часи веселі і трагічні. Але творили це мистецтво наші бабусі і матусі в надії, що навишивали нам щасливу долю. І повернеться до нас ця доля, щаслива доля! Молімося Богу! І він нас почує.