PDFДрук

Не просто розвага: здобувачі коледжу взяли участь у кіберспортивних змаганнях з CS:GO

Як відомо, кіберспорт є досить популярним у всьому світі, адже це не просто розвага: у 2018 р. Міжнародний олімпійський комітет визнав кіберспорт офіційним видом спорту, а вже в 2024 р. його буде включено до програми Олімпійських ігор. Він об’єднує в собі як спортивну діяльність, так і новітні комп’ютерні технології. І Україна, зокрема, є однією серед тих держав, які визнали кіберспорт офіційним видом спорту.

У межах заходів Сумського державного університету з метою розвитку кіберспорту серед здобувачів освіти Сумської області, зокрема студентів Класичного фахового коледжу, було проведено турнір з компʼютерної гри CS:GO.

Відповідні онлайн-змагання відбувалися протягом двох днів, 27–28 травня 2023 р., з ініціативи здобувача І курсу ГАГЕНКА Павла та за сприяння викладачів спеціальності 123 Компʼютерна інженерія.

Звання найкращих гравців у командному шутері виборювали дві команди – Red і Cyan, учасниками яких були здобувачі І–IV курсів. У першому запеклому турі перемогла команда Red, а в другому – Cyan. Щиро вітаємо учасників з перемогами та високими результатами.

До речі, варто зазначити, що це перша спроба наших студентів у кіберспорті за останні три роки. Надзвичайно приємно, що в такий тривожний час вони все ж знаходять час і бажання не тільки навчатися, а й відпочивати разом. Маємо надію на продовження такого роду активності, що сприяє розвитку комунікативної компетентності здобувачів освіти, їхніх розумових і фізичних навичок, підвищує рівень зацікавленості інформаційними технологіями та популяризує цей сучасний динамічний вид спорту.

Бажаємо активно тренуватися, не зупинятися та здобувати ще більше перемог у всіх сферах нашого життя!