PDFДрук

Навчаємося будувати міцні основи: лютневе засідання наукового гуртка «Перспективний залізничник»

26 лютого 2024 р. відповідно до плану засідань наукового гуртка «Перспективний залізничник» відбулася зустріч, під час якої здобувачі освіти спеціальності 192 Будівництво та цивільна інженерія (освітньо-професійна програма «Будівництво, обслуговування і ремонт залізничних колій») розглядали особливості фундаментів та їх конструктивні рішення.

На засідання гуртківці ознайомилися з різними видами фундаментів, особливостями та перевагами їх використання в різних ґрунтах. Більш детально було наголошено на конструкціях фундаментів, що використовуються в сучасних умовах при будівництві мостів, від надійності та якості фундаменту яких прямо залежить безпека експлуатації.

Важливою частиною засідання майбутніх фахівців залізничного транспорту була активна дискусія щодо викликів та проблем, які можуть виникнути під час будівництва фундаментів залізничних мостів, а також способів їх вирішення.

Здобувачі освіти також розглянули приклади успішних проєктів та аналізували їхні конструктивні рішення. Вони дійшли висновку, що вибір та облаштування фундаменту, прийняття оптимального конструктивного рішення – відповідальний процес, від якості якого залежить надійність, стійкість, міцність та довговічність всієї споруди.

Чекаємо на подальші засідання наукового гуртка «Перспективний залізничник», які допоможуть нам стати справжніми фахівцями в обраній галузі.