PDFДрук

Бінарне заняття як одна з форм організації освітнього процесу на відділенні бакалаврату

Однією з нестандартних форм освітнього процесу підготовки бакалаврів, що спрямована на реалізацію міждисциплінарних зв’язків, є бінарне заняття.

Так, 19 жовтня 2023 р. була проведена бінарна лекція для здобувачів освітніх ступенів бакалавр, молодший бакалавр та освітньо-професійного ступеня фаховий молодший бакалавр спеціальності 133 Галузеве машинобудування на тему: «Сучасні шляхи підвищення працездатності різального інструменту». Лекцію проводили доктор технічних наук, професор кафедри технології машинобудування, верстатів та інструментів СумДУ, академік Національної академії наук вищої освіти України ЗАЛОГА Вільям Олександрович та викладач вищої категорії Класичного фахового коледжу СумДУ, кандидат технічних наук ДИННИК Оксана Дмитрівна.

Питання підвищення стійкості та працездатності різального інструменту на сучасному етапі розвитку машинобудування є дуже актуальним, особливо при роботі на верстатах з числовим програмним керуванням, автоматичних лініях та гнучких автоматичних систем.

Лектори говорили зі студентами про сучасні напрямки підвищення продуктивності обробки за рахунок підвищення стійкості різального інструменту, перспективи їх застосування на промислових підприємствах України.

Нестандартний підхід до викладання технічних дисциплін, одним з аспектів якого є бінарне заняття, стимулює творчий процес здобувачів освіти та формує в останніх креативну компетентність.