PDFДрук

Захопливе занурення у світ технологій: квітневе засідання гуртка Teсhnologies

23 квітня 2024 р. члени наукового гуртка Teсhnologies, зокрема здобувачі освіти спеціальності 123 Компʼютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж») Класичного фахового коледжу, мали унікальну можливість відвідати клуб робототехніки та спробувати себе в ролі інженерів та конструкторів.

Одним із найцікавіших моментів засідання стало знайомство з роботою 3D-принтера. «Спостерігати, як віртуальна модель оживає у фізичному світі крок за кроком, – просто захоплююче!» – ділиться особистими враженнями Павло ГАГЕНКО, активний учасник гуртка. Під керівництвом майстра виробничого навчання коледжу та керівника клубу Дениса НАУМОВА кожен мав змогу створити та надрукувати на 3D-принтері власну модель.

Окрім практичного досвіду, здобувачі освіти дізналися про широкі можливості застосування адитивних технологій у різних галузях – від медицини до аерокосмічної промисловості. Вони обговорили різні типи пластику, основи налаштування, дізналися багато про власне 3D-принтери – їхні особливості та призначення, найбільш розповсюджені проблеми при роздрукуванні в тривимірному форматі. «Робототехніка – це майбутнє, і ми хочемо бути частиною цього процесу», – зауважує Світлана ПЕЧЕНКО, керівник гуртка Teсhnologies.

Захід став чудовою нагодою не лише поглибити свої знання, але й знайти однодумців та натхнення для майбутніх креативних проєктів. Невпинний розвиток технологій вимагає постійного навчання, і члени гуртка Teсhnologies впевнено крокують попереду цього процесу.