PDFДрук

Науковий гурток «Спортивний Олімп» провів чергове засідання

18 березня 2024 р. у Класичному фаховому коледжі СумДУ відбулось чергове засідання наукового гуртка фізичної культури і спорту «Спортивний Олімп». Цього разу здобувачі освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт (освітньо-професійна програма «Фізична культура і спорт») говорили про спортивну підготовку та резервні можливості спортсменів, а також тренерський досвід.

Студентка ПОНОМАРЬОВА Карина виступила з доповіддю на тему: «Карате як засіб покращення фізичного стану дітей». Вона ознайомила гуртківців із різноманітними вправами, за допомогою яких можна підвищити рівень можливостей функціональних систем, що забезпечують високий рівень загальної і спеціальної тренованості, розвивати рухові якості – силу, швидкість, витривалість, гнучкість, координаційні здібності, а також здібність до прояву фізичних якостей в умовах змагальної діяльності.

Надзвичайно цікавим був виступ «Баскетбол як засіб розвитку психофізіологічних функцій у фізичному вихованні студентів», який підготували викладач коледжу КАБАНОВА Олена та здобувач освіти КАЧУРА Микола. Окрім теоретичних питань, гуртківці дізналися особливості успішного тренерського досвіду, яким поділилася Олена Євгенівна. Вона також закцентувала увагу студентів на значенні баскетболу у фізичному вихованні, зокрема у розвитку їхньої рухової сфери.

Під час засідання наукового гуртка його учасники ставили питання, доповнювали виступи спікерів, наводили особисті приклади, обговорювали новітні тенденції у спортивній науці та тренуваннях, дискутували.

Запрошуємо всіх охочих доєднатися до подальших зустрічей «Спортивного Олімпу».