PDFДрук

Важливі досягнення та крок до професійного зростання: захист навчальної практики здобувачів освіти спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія

Навчальна практика є невід’ємною складовою освітньо-професійної підготовки здобувачів освіти в Класичному фаховому коледжі СумДУ. Цей компонент освітнього процесу формує первинний досвід професійної діяльності та сприяє успішному саморозвитку студента.

23 лютого 2024 р. у коледжі відбувся захист навчальної практики з побудови компʼютерних систем та мереж, яку проходили здобувачі освіти ІІІ курсу (731 та 732 групи) спеціальності 123 Комп’ютерна інженерія (освітньо-професійна програма «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж») під керівництвом майстра виробничого навчання Дениса НАУМОВА.

Під час проходження практики студенти ознайомилися з основними методами та принципами прокладання мережі як у приміщенні, так і на вулиці, зокрема, з витої пари; зі стандартами створення компʼютерної мережі. Закріпили навички щодо правильного обтискання витої пари – різних розʼємів та різних стандартів.

Упродовж усіх занять здобувачі освіти документували та описували свої результати та уклали звітну документацію, на основі чого й відбулася звітна конференція та успішний захист матеріалів навчальної практики. Кожен мав змогу поділитися враженнями щодо здобутого практичного досвіду; розказати про труднощі, які виникали, та способи їх вирішення. Усі студенти продемонстрували відповідальність, сумлінність та прагнення до вдосконалення.

Насамкінець, підбиваючи підсумки зустрічі, Денис НАУМОВ побажав майбутнім фахівцям у галузі комп’ютерної інженерії успіху в навчанні та подальшого розвитку практичних вмінь та навичок.