PDFДрук

Нова сторінка професійного партнерства: Сумський державний університет підписав Меморандум про співпрацю з Сумським обласним центром зайнятості

16 лютого 2024 р. представники Класичного фахового коледжу долучилися в онлайн-форматі до значної події – підписання Меморандуму про співпрацю Сумського державного університету із Сумським обласним центром зайнятості (далі – СОЦЗ). Документ підписали ректор університету Василь КАРПУША та директор СОЦЗ Леонід ЧЕПУЛЬСЬКИЙ.

У межах заходу було проведено круглий стіл, на якому сторони презентували та обговорили програми й проєкти подальшого співробітництва. Було наголошено, що Сумський державний університет є активним учасником освітньо-профорієнтаційних та соціальних програм державної служби зайнятості. Особливо актуальними сьогодні є сумісні проєкти соціальної адаптації, реінтеграції та підтримки ветеранів війни і членів їх сімей.

Лідія ПАВЛИК, заступник директора СОЦЗ, представила присутнім програми, в яких СумДУ разом із відокремленими структурними підрозділами зможе взяти участь в освітніх та профорієнтаційних проєктах.

Директор Центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання СумДУ Станіслав МЕЛЕЙЧУК презентував присутнім освітні послуги університету з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Було наголошено, що планується проведення спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, конференцій тощо) та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед ветеранів війни, членів їх сімей та дорослого населення Сумщини; розробка та втілення освітніх, інформаційних програм та курсів, різноманітних проєктів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності з використанням інноваційних освітніх технологій.

Активну участь в обговоренні взяла директор Класичного фахового коледжу ГРЕБЕНИК Тетяна. Вона зазначила, що підписаний Меморандум та консолідація спільних зусиль у справі нарощення нового кадрового потенціалу дозволить вивести співпрацю між університетом, його структурними підрозділами та обласним центром зайнятості на новий – перспективний рівень, що має важливе значення для відбудови нашої країни. Здобувачі освіти коледжу отримають ще більше можливостей для успішного старту в професійному житті, тому «працюємо, навчаємо і наближаємо нашу спільну Перемогу!»

Василь КАРПУША, ректор Сумського державного університету, підбиваючи підсумки заходу, висловив сподівання, що така успішна взаємодія та плідна співпраця з обласним центром зайнятості стане початком нових проєктів та ініціатив, особливо після перемоги, і зробить вагомий внесок у розвиток регіону.