PDFДрук

Науковці Класичного фахового коледжу – на підтримку Конотопської громади

Протягом 20–21 лютого 2024 р. у межах проєкту «Підтримка та супровід партисипативного стратегічного планування відновлення у Конотопській громаді» за підтримки міжнародного фонду Відродження та Фундації ПАУСІ було проведено онлайн-воркшоп з розробки Положення громадянської панелі Конотопської громади. До участі в заході були запрошені представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій Конотопської громади та наукової спільноти Класичного фахового коледжу СумДУ.

Команда експертів ПАУСІ докладно ознайомила присутніх із партисипативним інструментом «Громадянська панель» і зазначила, що в Україні, зокрема в Конотопській громаді, він буде використовуватися вперше, попри те, що в Європі та США це досить поширений засіб залучення громади для вирішення важливих питань.

Під час воркшопу було розпочато розробку Положення Громадянської панелі Конотопської громади. Але попереду ще багато роботи, і для її завершення потрібна активна участь представників громади та наукової спільноти.

Впевнені, що поєднання громадянської активності та наукового потенціалу Класичного фахового коледжу СумДУ сприятимуть поліпшенню життя нашої громади.