PDFДрук

Лікування книгою та психологія: онлайн-зустріч з ізраїльскою психологинею Дафною Максимов Шарон

07 березня 2024 р. здобувачі освіти та викладачі Класичного фахового коледжу СумДУ долучилися до зустрічі з Дафною Максимов Шарон – освітнім психологом, міжнародним експертом по роботі з травмою та посттравмою у дітей та підлітків, керівником міжнародного проєкту Хібукі-терапія, Благодійних реабілітаційних центрів допомоги дітям та сім’ї KinderVelt, здобувачем PhD з психології кафедри ПУ ЦІПО ДЗВО «УМО» (Ізраїль). Захід був організований Науково-методичним центром ВФПО.

Додамо, що психолигиня тільки починає вчитися говорити українською (і це в неї виходить дуже гарно!), тому презентація, на жаль, створена ще російською.

Під час цієї онлайн-зустрічі присутні ознайомилися з поняттям «бібліотерапія» (що є складним поєднанням книговедення, психології та психотерапії), її методами та видами; дізналися, як педагоги та лікарі використовують цілющу дію книги у своїй практиці; як важливо сформувати у студентської молоді мотивацію до читання як методу подолання стресу; чому важливо зберігати ментальне здоров’я та як використовувати для цього бібліотерапію.

Учасники заходу усвідомили, що читання може долати стрес, тривожність, адже дозволяє навчитись позитивному мисленню, вільно визнавати свої емоції та потреби, знайти шляхи вирішення «тупикових» запитів, стимулювати уяву та позитивні емоції, подивитися на неприємні переживання з іншої сторони. Кожен читач бере тільки саме те, що йому потрібно.

Також надзвичайно цікаво було дізнатися про цінний досвід роботи Дафни Максимов Шарон з дітьми та підлітками, які пережили травму.

Коледжани дякують спікерці та організаторам за корисну, змістовну та важливу зустріч, яка наповнила всіх учасників позитивними емоціями, сформувала простір безпеки та впевненості.